AED/Reanimatiecursus op 5 februari voor HTV leden

Dinsdag 5 februari hebben 18 deelnemers onder leiding van de ervaren instructeur Kees Hartog (van Levensreddend) uit Oud Ade geleerd te reanimeren en de AED te gebruiken. Bijzonderheid was dat in de week voor de cursus een van onze leden uit groep 4 is gereanimeerd door Sander (de verpleegkundig begeleider) en enkele leden uit die groep. 
Dankzij hun directe ingrijpen was de reanimatie succesvol. 

Kees Hartog heeft daar op ingespeeld en gevraagd hoe de aanwezige leden het hadden ervaren. Wim Steenvoorden heeft het allemaal tijdens de cursus verteld. 
De cursus was dus zeer actueel en het bewijst maar weer eens hoe belangrijk die eerste 6 minuten zijn. 

Het was kortom een hele leerzame ervaring en ik kan het een ieder aanbevelen om een volgende keer er bij te zijn. De eigen bijdrage is zeer gering en de vereniging betaalt de rest er bij. Nog één advies, bel zo gauw mogelijk 112, daar red je een leven mee. 
En speciaal voor mensen die een reanimatiecursus hebben gevolgd is er ook een reanimatie app van de Hartstichting beschikbaar die gratis gedownload kan worden voor zowel iPhone als Android smartphones. 

Contact

U kunt contact opnemen met HTV Leiderdorp door het contactformulier in te vullen.
Sinds medio 2018 geldt de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). 
Klik hier voor de Privacyverklaring van de Harttrimvereniging Leiderdorp (HTV). 

Over HTV Leiderdorp

Harttrimvereniging Leiderdorp (HTV Leiderdorp) is een sportvereniging voor en door (ex-) hartpatiënten en voor hen, die willen werken aan preventie van hartproblemen.