AED / Reanimatiecursus op 16 februari 2018

Afgelopen vrijdagavond 16 februari heeft alsnog de AED/Reanimatiecursus plaats gevonden voor HTV leden. Wegens ziekte van de instructeur was deze eerder op 8 december 2017 niet doorgegaan. 

Onder leiding van de ervaren instructeur Kees Hartog uit Oud Ade leerden 12 deelnemers te reanimeren en de AED te gebruiken. Hij deed het perfect, elk detail werd zorgvuldig behandeld en hij had stof genoeg om ons duidelijk te maken wat te doen als een persoon zo maar ineens flauw valt. Controle van de ademhaling, maar eerst, is de omgeving veilig voor zowel de behandelaar als voor de patiënt.

Het was, kort en goed, een hele leerzame ervaring en ik kan het een ieder aanbevelen om een volgende keer er bij te zijn. De eigen bijdrage is zeer gering en de vereniging betaalt de rest er bij. Klik op deze links om korte video's te zien van de training. https://youtu.be/PIPL7i0ooXE , https://youtu.be/CTZgZ8hkpiY

Nog één advies, bel zo gauw mogelijk 112, daar red je een leven mee. 
En speciaal voor mensen die een reanimatiecursus hebben gevolgd is er ook een reanimatie app van de Hartstichting beschikbaar die gratis gedownload kan worden voor zowel iPhone als Android smartphones. Voor meer foto's klik op http://htvleiderdorp.nl/index.php/nieuws/foto-s.html

ReanimatiecursusAED20187


Contact

U kunt contact opnemen met HTV Leiderdorp door het contactformulier in te vullen.
Sinds medio 2018 geldt de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). 
Klik hier voor de Privacyverklaring van de Harttrimvereniging Leiderdorp (HTV). 

Over HTV Leiderdorp

Harttrimvereniging Leiderdorp (HTV Leiderdorp) is een sportvereniging voor en door (ex-) hartpatiënten en voor hen, die willen werken aan preventie van hartproblemen.